torsdag 8 november 2007

Lydnad med Ako & Vilda

Igår var vi på DTBK med våra kompisar Anna-Karin och Vilda. Vi tränade lydnad och pratade massor, det är inte så ofta Ako och jag ses nuförtiden så det var en del att komma ikapp med.
Vilda fick träna in en ny variant på sändande till rutan. Hon är en fenomenal spårhund så det gällde för oss att tänka till för att inte lära in fel saker.
Vintra fick också köra rutan. Vi fick friska upp minnet på henne genom att låta henne se när vi la ut tass-targeten. Hon kopplar i alla fall ganska snabbt så det gick bättre efter ett par skick. Lite snurrig, men vi repeterade med target några gånger. Det gäller att träna detta moment mer regelbundet så sätter det sig snart.
Körde även lite hopp & hopp-sitt och några inkallningar med apportbocken i munnen. Båda momenten går bra. Sen kommer vi till läggande under gång.... Vintra lär sig snabbt (ibland i alla fall) och vi har kommit in i en fas när hon inte fattar alls vad jag begär av henne. Förmodligen har jag varit otydlig vid ett par tillfällen och lyckats belöna fel. Fick backa i inlärningen och göra övningar under rörelse och Anna-karin fick klicka när hon såg att det var bra, snabba lägganden med hela kroppen samtidigt. Lustigt hur det kan bli... hon är ju väldigt vass på snabba lägganden annars....

Inga kommentarer: