onsdag 9 januari 2008

Nyår i fjällen

Så var då alla storhelger avverkade för denna gång. Nyår firades en vecka i fjällen med Gilas familj. Dagarna varvades med turer på fjället och telemark/slalomåkning i backen. Det snöade rejält under veckan så snöläget kunde vi inte klaga på! De sista dagarna blåste det ordentligt, men vi trotsade tappert vädrets makter!
Hundarna fick kämpa på bra i snön. Lixie fick dra pulka med vår packning i och Vintra släpade mest runt på Marcus. Gila fick testa att dra för första gången och kämpade på bra för det mesta. Lite ovan och inte helt med på vad som förväntades av henne men det kommer med lite träning.
En dag packade vi pulkan med rejäl matsäck och ved. Uppe på kalfjället grävde vi en grop och fixade en brasa som vi grillade korv över. Som bekant smakar allt mycket bättre utomhus!

Lite nyårsfest hanns också med. En chysst 3-rätters förstås och så massor av annat gott att äta och dricka.
Nu när ledigheter och annat är slut är det hög tid att börja träna hund igen! Vi kanske ses i sökskogen eller på apellplanen!!! God fortsättning!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni ser ut att ha haft det kanon i fjällen!! Mattias ser ut att vara på G där på nyårsafton....fanns det några toast att bjuda på??;0)
Gazze tittar längtansfullt in på ert hus när vi går förbi...;0)Vet du hur gamla Gazze var när vi fixade appellen??.... Du & Vintra ligger nu i tur för att tävla!!

Anonym sa...

Ja, det var mysigt!
Just på bilden var ingen av oss i toast-stadiet, möjligtvis kl. 5 när vi somnade...
Lixie smet in på er tomt häromkvällen, när jag ropade på henne stod hon och gnällde... damen är ute efter en kavaljer ;o)
Tävla.... tja...
/Nina