tisdag 5 augusti 2008

Visbytripp

Spendera en helg i Visby skulle man göra oftare!!! Det är verkligen en helt fantastisk liten stad med massor att se på och en härlig atmosfär. Vi hade tur med vädret och fick mest sol och värme. Några regnstänk första kvällen, men varmt och skönt. Mattias bröder och föräldrar gav den här trippen till Mattias i 40-års present. Här är Mattias i mitten, äldsta storebror Magnus till vänster och storebror Torsten till höger.
Det var invigning av medeltidsveckan på söndagen. Massor av riddare och annat att se på, till exempel en Tempelriddarhund. Eller Visbyringmur och en vajande flagga.........
Eller ruinerna på Stortorget.....
Eller Visby domkyrka......
Eller mysiga gränder..........
Vi bodde i undervåningen på en gammal villa, mitt emot färjeterminalen i Visby, ca 5-10 min promenad till centrum. Det kunde inte bli bättre!
Ett riktigt charmigt gammalt hus med balkong mot färjehamnen. Det är en cykelverkstad i källaren, syns kanske?!Ni som nån gång åkt bilfärja mellan tex. Vaxholm och Rindö har säkert åkt med denna båt med ett inte helt obekant namn... Nina har tydligen blivit Gotlänning ;o)
Vi hade sett att vädret skulle bli lite ostadigare under måndagen så vi bestämde oss för att hyra bil och ta oss ut en tur innan hemfärden vid 19-tiden. Alla 7 lastades in i en folkabuss och kosan styrdes mot Fårö och de välkända raukområdena.Medan vi andra strosade runt bland gammal kalksten och fossiler tog Else-Britt och Alf igen sig en stund. På vägen till Visby från Fårö åkte vi genom ett antal rikliga skyfall, som var början på ovädret som passerade i går natt. Båten lämnade Visby vid 19-tiden och vi va framme i Nynäshamn ca 22.30. Behöver jag säga att det var en något stökig överresa.............. en blöt och gungig avslutning på en i övrigt riktigt mysig helg!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nähe! Är dom tre grabbarna på båten bröder??.....;0)Sluta jobba och häng med och träna nu!

Anonym sa...

Lite lika kanske dom är...
Skulle inget hellre än att träna
:o( men man får ju inte alltid som man vill...

Anonym sa...

Jobba? Jag tycker tycker att de verkar som om dom mest är ute och reser... :o) /Carro

Anonym sa...

Kanske ska lägga upp en bild från jobbet så fröken "sommarlov" får se hur det ser ut när man jobbar! ;o)
/Nina