fredag 1 augusti 2008

Båtsommar trots allt!

Tur man har som har så snälla kompisar! Anna-Karin och Jesper lånade ut "Fjollan" till oss under tiden de själva njöt av samma underbara resa till Ecuador och Galápàgosöarna som jag och Mattias gjorde för 1,5 år sen. "Fjollan" är deras båt, en söt liten Fjordling. Det var trångt men vad gör väl det när man äntligen fick komma ut på sjön och vädret bjöd på det bästa av svensk sommar!!
Vintra älskar att åka båt och har aldrig något emot att det går fort och skumpar och studsar. Hon står gärna längst fram i fören och njuter av fart och fläkt. Lite i varmaste laget tyckte hon att det var de här dagarna, men om man gapar riktigt stoooort så kanske man svalkar sig lite bättre..... Vi mötte upp familjen Skotte och familjen Bengtsson/Jansson ute på Galgholmen. Vi fick lägga "Fjollan" i lä för hennes större kompisar, skönt för både henne och oss.
Varma klibbigar dagar med massor av sol och bad, följdes av varma och klibbiga middagar.... (Alice, Nina, Mattias och Anders)Även kvällar och nätter var varma och klibbiga men tyvärr även myggrika, varför vi fick klä på oss så f-bannat! Fantastiska solnedgångar gjorde dock att vi härdade ut myggen med diverse hjälpmedel.
Medan jag fotar solnedgången fotar Anders nåt annat..... Jag tycker min bild blev bättre ;o)
Ninas son Tobbe var också med på sjön. Han kanske inte njöt lika mycket av sol och bad som vi andra gjorde, men här ser han ut att trivas rätt bra trots allt!
Hundarna njöt av dagarna så länge de fick busa och härja i vattnet. Vintra som tidigare har varit lite lat i vattnet har blivit totalt badgalen! Förut simmade hon bara om Lixie gick i först och hon själv kunde invänta att Lixie hämtat "skojsen". Nu står hon i vattnet och ylar för att sedan kasta sig ut en tur och slänga några uppnanade ögonkast bakåt för att hoppas på att vi hinner slänga "skojsen" så hon hinner först för en gångs skull. I bland hinner hon först men Lixie hinner alltid i kapp och då gäller det att hålla i ända in till klippan.
Gila blev lite mobbad (eller vågade inte lägga sig i) i vattnet så hon fick sin egen leksak så även hon blev nöjd.
Jag har även hunnit jobba nästan en hel vecka. Strateg som man är hade jag tagit semester även i måndags så första veckan blev 4 dagar, skönt! I morgon bär det av till Gotland med Mattias bröder och föräldrar. En av 40-års presenter som ska "förbrukas", kul!! Hundarna får stanna hemma och spenderar helgen hos Anders, Nina och Alice. Vi hörs!

Inga kommentarer: