torsdag 9 april 2009

Fjällresumé

Fjällveckan innehöll allt man ville ha! Massor av snö, skidåkning, hundmotionering, sol, mat, cider, gröna drinkar.... och födelsedagsfirande!

Lixie firade sin 10 års dag den 4 april! Grattis världens bästa Lixie!!!!!
Hon njöt av en pannkakstårta med leverpastej, korv och mjukost. De andra skäggisarna fick också varsin bit. Sen bjöd Lixan på bubbel till oss tvåbenta. Tack för det!
Innan after-ski på verandan njöt vi av solen och naturen i en snögrop på fjället. Självklart fikades det i snön, undrar vem som har telispjäxorna på fikabordet??
Lixan blev lite födesledagsfixad av Annika. Lixie själv hade helst sluppit men man måste ju vara fin på sin 10 års dag!
Lixie tyckte det va lite soligt på fjället.
Snygg-Gazze hade fullt upp med att tigga sig igenom veckan, här smygglidandes ner till fikat i snögropen...Tidigare under veckan var vi upp till en våffelstuga och satt ute i snön och njöt av våfflor med grädde och hjortronsylt.
Hejja var trattbeklädd under veckan, Vintra också för den delen - men inte lika ofta. Tratt är dock inget som bekommer en riesen så de röjde runt ordentligt i stugan. Gamlingarna fick akta sig, själva fastnade de ibland i varandras trattar och blev ståendes som de fåntrattar de är...
Hundarna älskar i alla fall snön. Hejja tog varje tillfälle i akt att gräva i snön, kanske en blivande lavinhund ;o) Vintra gillar att fånga snöbollar.
Så här stiliga är alla tillsammans, från vänster: Gazze, Hejja, Lixie & Vintra
Sista dagen innan avfärd gick Mattias på en liten tur upp till ett lavinområde så hundarna fick springa av sig innan det var dags för många timmar i bilen. Visst är det häftigt med laviner!? I alla fall så länge man slipper vara mitt i när det händer :o/
Kanske kan ni förstå min fascination kring is och snö när ni ser hur snöblocken från lavinen var formade, coolt va!? En massa snöcylindrar...
Så var fjälläventyret slut för denna gång. Vintra och Lixe njuter av sista snökontakten!

1 kommentar:

Anonym sa...

Lixie är den sötaste 10-åringen
:0* Otroligt vad svart hon ser ut!
/Carro