söndag 17 augusti 2008

Äntligen sök igen!

Då var äntligen sökträningen igång igen! 4 tappra va vi som trotsade halvdassigt väder. Som tur är har vi knappast några halvdassiga hundar.... alla 4 skötte sig exemplariskt idag!!
Vintra fick fortsatt träning på tomslag. Vi gav henne ordentliga retningar för att sedan provocera henne genom att hon först ska gå ett tomslag på motsatt sida. Det första skicket med det upplägget gick helt otroligt bra!! Hon var laddad på figgarna som sprang ut men kunde enkelt fokusera på andra sidan och gick ut både rakt och djupt och gjorde ett väldigt bra framslag tillbaka till mig. Som belöning fick hon en figge som låg i en burliknande låda på ganska nära håll och sedan en till figge på fullt djup utanför lådan.
Jag är verkligen jättenöjd med våra framsteg och nu gäller det bara att jag håller i detta och att jag inte får vara rädd för att höja kraven ytterligare. Ibland är det bara så häääärligt att träna hund!! Tack alla duktiga sökkompisar!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vintrisen var jätteduktig idag! Ser inga som helst problem att höja kraven åt dig...eller kanske på dig....;0)Nu måste vi få till lite mer regelbunden sökträningen så kommer alla göra mer och mer framsteg! Tack för idag!