lördag 9 maj 2009

Sök & vår i trädgården

Äntligen blev det lite sökträning! Det var ett tag sen men nu har vi säkert vilat oss i form. Vi körde en sk Marsch-marsch träning. Syftet är att få till systematik och i vårt fall ligger det mycket fokus på just inkallningen... konstigt... en burk kattmat på stigen och inkallningarna går som smort. Vintra tyckte dagens övningar va riktigt roliga. Hade tänkt ta med kameran ut i sökskogen idag för att få lite action-bilder. Avstyrde de planerna eftersom vädergudarna tydligen ville lura oss att tro att det skulle regna hela dagen. Det fullkomligt vräkte ner ungefär en halvtimme innan jag åkte hemifrån, vågade dock inte chansa, så regnkläderna åkte på. Det blev som tur var inte mer regn. Men alla som har haft på sig regnbyxor (med långkalsonger under) och regnjacka (med fleecetröja under) i solsken, vet vilket våtvärmande omslag det blir. Nåväl, vi frös i alla fall inte...
Nu är det i alla fall vårväder här i våra trakter och här i vår trädgård blommar körsbärsträdet helt underbart!
Allt i trädgården är inte vackert just nu... har kanske att göra med att vi inte varit så flitiga under de snart 5 år vi bott här... (jisses vad tiden går, och vi blir bara yngre och vackrare...) På valborgsmässoafton fick vi hjälp att beskära våra 3 äppelträd och plommonträdet. Alla som en gång haft förvuxna träd vet förmodligen hur mycket det blir när man väl börjar beskära dem... vi vet i alla fall vad vi ska göra i morgon, typ samla ihop ris och kanske elda. Här är Aroma-trädet i sitt nya skick, inte direkt vackert.Vi har en buskliknande sak i trädgården som brukar blomma samtidigt som körsbärsträdet, tror att den heter Forsythia. Den skymtas även ovanför äppelträdet på bilden ovan.
Vintra är en riktig "gos-hund". Hon tar alla tillfällen i akt till en mys-stund. Att ligga med nostryffeln tätt tryckt mot en kind eller näsa är det bästa som finns! Här myser Vintra med husse.

1 kommentar:

Annika sa...

Tack för fikan i er blommiga trädgård!;0) Lycka till med "alla" fordonsinköp!;0)
/ Annika